Бившият журналист на Би Би Си Мартин Башир, който бе 

...
Бившият журналист на Би Би Си Мартин Башир, който бе 
Коментари Харесай

Мартин Башир: Никога не съм искал да нараня Даяна

Бившият публицист на Би Би Си Мартин Башир, който бе  съобщи, че „ в никакъв случай по никакъв метод не е желал да я нарани по някакъв метод “.

В изявление за вестник „ Сънди таймс “ Мартин Башир сервира дълбоки извинения на синовете на Даяна - херцозите на Кеймбридж и Съсекс, принцовете Уилям и Хари.

Той обаче отхвърля изказванията на принц Уилям, че е засилил параноята у Даяна, изтъквайки че той и принцесата са били доста близки другари.

Башир добавя, че още при започване на 90-те години към този момент е имало скандални репортажи и скрито записани телефонни диалози на Даяна и той не е създател на нито един от тях.

По думите на Башир Даяна в никакъв случай не е споделила, че е недоволна от изявлението и те са останали другари след излъчването му.

„ Всичко във връзка с изявлението бе както Даяна пожела - от момента, в който искаше да обърне внимание на кралския замък досега на излъчването и цялото му наличие “, споделя Башир за „ Сънди таймс “.

По отношение на показаните подправени документи на брата на Даяна Чарлз Спенсър, с цел да го убеди сестра му да даде изявление Башир споделя, че е позволил огромна неточност, за която съжалява, само че това няма връзка с решението на Даяна да даде изявлението.

В четвъртък без значение следствие на лорд Дайсън постанови, че Башир е бил непочтен и неточен и Би Би Си не е спазило високите си стандарти. Заключава се още, че Башир съществено е нарушил разпоредбите на корпорацията, употребявайки подправени документи. Лорд Дайсън е мощно сериозен към първичното вътрешно следствие в медията на изявлението през 1996 година, което е решило, че Башир не е нарушил етичните правила.

 Мартин Башир, списък от 2007 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР